Over chocolade

Onze cacaobonen

Onze cacaobomen zijn tweemaal per jaar vruchtrijp. 

Met een vlijmscherp kapmes worden de vruchten van de boom gehakt en in tweeën gespleten. De inhoud van deze zogenaamde cabos: rauwe cacaobonen en hun vruchtvlees, wordt in bakken gelegd én bedekt met bananenbladen.
Onder invloed van het tropische klimaat dat we nodig hebben ontstaat azijnzuur door fermentatie. De cacaoboon krijgt meer en meer zijn unieke smaak. Dan worden de cacaoboontjes zorgvuldig met de hand eruit genomen om verder te drogen in de zon. Heel dit proces duurt een kleine week. De gedroogde bonen worden dan naar de cacaofabriek gevoerd. Na een laatste grill- en ontpelproces zijn we klaar om cacoamassa te maken: een heerlijk romige massa op basis van enkel de minitieus gemalen cacaobonen.

Op een temperatuur van 90°C onderscheiden zich dan twee eigenschappen van de cacaomassa: 53% zuivere cacaoboter en 47% zuivere cacaopoeder. En dan…maken we heerlijke chocolade en verleidelijke pralines, met enkel verse ingedriënten: 100% cacao.

Openingsuren

Kemzeke:
ma-za 0930 - 1800.
zon- en feestdagen 1000 - 1400.
 
Sint-Gillis-Waas:
ma-za 0930 - 1800.
zon- en feestdagen gesloten.